CONTACT

Ik ben het beste in mailen & appen. Je bent schrijver of niet hè? 

Dus wil je contact? Mail me dan op petra@hetwoordpaleis.nl of app me op 06 2000 3318!


Wie ben ik?

Leuk dat je even komt kijken in Het Woordpaleis. Een eenmanspaleis trouwens. Toen ik na mijn studie Nederlands de Wijde Wereld in mocht, kon ik me niks leukers voorstellen dan met schrijven mijn brood verdienen. En dat doe ik nog steeds.

Van journalist naar copywriter

Na 12 jaar alle tijdschriften van Sanoma volgeschreven te hebben (Flow, Yes, Esta, Cosmo, Marie Claire, Ouders van Nu, Margriet), heb ik in 2007 mijn koers verlegd naar copywriting. Ik schrijf o.a. webcopy, klantenmails, campagnes, scripts, voice-overs, social media posts en persberichten voor merken als InShared, T-Mobile, PostNL, Shell, Schiphol, Transavia, Jumbo en Vodafone.

Naar schrijftrainer

Om al die kennis van de afgelopen decennia ook door te geven aan anderen, geef ik inspirerende schrijftrainingen bij bedrijven en heb ik soms een gepassioneerde fictieklas voor mijn neus. Heerlijk om te zien hoe bij iedereen al snel allerlei kwartjes vallen. Schrijven is namelijk een vak. Een heel leuk vak ook nog eens. En de meeste mensen kunnen echt beter leren schrijven!

Naar auteur

Een boek schrijven stond al als zesjarige op mijn bucketlist en na het non-fictieboek Het Grote co-Ouder Doeboek (Kosmos), kwam in 2017 mijn eerste roman Vandaag houden we het droog uit. Daarna Hallo Liefde (2018), Zo goed als nieuw (2019), Wat zou Dolly doen? (2021) en Fred & Ginger (2023) allemaal bij MeulenhoffBoekerij. Beetje doorpakken zullen we maar zeggen. 

Letters vervelen namelijk nooit. Omdat je ze ze steeds ergens anders neerzet.

Lieve groet,

PETRA