FICTIEKLAS


Waarom raakt de ene zin je meer dan de andere? Wat maakt een verhaal spannend en hoe zorg je ervoor dat je lezer geboeid blijft tot de laatste lettergreep? Welke trucs zijn er om je personages tot leven te laten komen en hoe laat je ze geloofwaardig praten? Wat is toch dat Show, don't tell en waarom is het belangrijk?


Met de schrijflessen van Het Woordpaleis til je je writing skills naar een hoger niveau. Of je nou puur voor je hobby schrijft of stiekem droomt van je eigen werk in de boekenkast. Of je nou van thrillers houdt of van korte gedichten. Van rap of van romantiek. Van meanderende zinnen of van grappige oneliners.

Ze zijn allemaal gemaakt van diezelfde 26 letters van het alfabet. Het is maar net in welke volgorde je ze zet.

In een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 6 collega-schrijvers ga je in zes inspirerende avonden met sprongen vooruit. Door heel veel zelf te schrijven, elkaars werk te lezen en te bespreken en out of je schrijfcomfortzone te kijken, kom je erachter dat er veel meer in je pen zit dan je dacht. En daar pluk je zowel op je werk als in je privé-leven de vruchten van. Want een goed geschreven stuk tekst komt aan, waar je het ook voor gebruikt.

Met BASIS voor iedereen die zin heeft om beter te leren schrijven en PLUS voor wie er daarna nog geen genoeg van heeft of al de nodige schrijfmeters op de teller heeft staan.