SCHRIJFCURSUS BASIS


In alles wat je 10.000 uur doet, word je extreem goed. Dat geldt ook voor schrijven. 

Gelukkig komen we in 6 avonden van 2 uur plus huiswerk ook een eind. 

Elk verhaal begint met een eerste woord. Maar hoe begin je? Hoe hou je het spannend? Wie vertelt het verhaal? En wat is nou een stijl die echt bij je past? Allemaal vragen die aan bod komen in de 6 themalessen van BASIS. Met inspirerende voorbeelden. Een flinke dot theorie. Enthousiaste coaching en persoonlijke feedback. En vooral een heleboel inspirerende oefeningen en opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Oefeningen die je fantasie aan het werk zetten en je schrijversbloed laten stromen. Want schrijven leer je toch het allerbeste door het gewoon te doen. Dus zet je helm op en gaan!

  INHOUD

   IN BASIS:

  * Ontdek je je eigen stijl

  * Leer je de basistheorie van fictie 

  * Laat je je inspireren door voorbeelden en werk van anderen

  * Krijg je handvatten om je verhalen spannend, boeiend en levendig te maken

  * Schrijf je heel veel zelf en blijk je dat beter te kunnen dan je dacht!

  * Is de groep klein (4-6) en daardoor de persoonlijke aandacht groot

  DE JUF


  Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden, is copywriter, was jarenlang freelance journalist voor tijdschriften als Marie-Claire, Cosmo en Esta, publiceerde het non-fictieboek Het Grote co-ouder Doe Boek (2011, Kosmos en 2018, MeulenhoffBoekerij) en schreef de romans Vandaag houden we het droog (2017), Hallo Liefde (2018), Zo goed als nieuw (2020) en Wat zou Dolly doen? (2021), allemaal bij MeulenhoffBoekerij. In oktober 2023 verschijnt het vrolijke kerstboek Fred & Ginger dat ze schreef samen met Jackie van Laren.

  Als dochter van een leraar heeft ze het lesgeven met de paplepel binnengekregen en staat ze te popelen om al haar kennis van creative writing aan je over te dragen en je fictie naar een hoger niveau te tillen. 


  AGENDA


  Woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur

  Datum: nog te bepalen na voldoende inschrijvingen

  6 inspirerende themalessen

  Via Zoom en/of op locatie

  Prijs: € 350 *


  *(inclusief (digitaal) cursusmateriaal, schrijfopdrachten en elke week persoonlijke feedback)


  JA, IK WIL