BLOG

Wie zijn brood verdient met (copy)writen, wil ook wel eens iets schrijven zonder dat iemand daarop zit te wachten.

Bij deze.


O my Oman!

12-01-2018

Een totaal andere wereld op nog geen 7 uur vliegen. Dat is Oman. Een land met overweldigende natuur, hoge bergen, weelderige wadi's, vriendelijk lachende mensen, netjes aangeharkte steden en snelwegen waar wij nog een puntje aan kunnen zuigen in de Westerse Wereld.

Jong geleerd, oud gedaan was het toch? Maar hoe zit dat met dingen die je nog zo nodig moet leren als je al best oud bent? Hele 'jonge dingen'?

Eva leeft al haar hele leven met een groot geheim. Als ze 50 wordt, kan ze het niet langer voor zich houden. Maar wat betekent dat voor de mensen om haar heen? Een roman over Ware Liefde, moederschap, James Taylor en grote glazen vette Chardonnay.

Dromen. Heb jij ze nog? Zo ja, doe je er ook iets mee en zo nee, waarom in godsnaam niet?

Wat zet je op als je stuk gaat van liefdesverdriet om je eerste Grote Liefde? Als je sex hebt met al je Maar Nu Echt De Ware's daarna? Op je eindexamenfeest. Eigenlijk op alle feesten de rest van je leven, zodra er gedanst kan worden?

Ik weet dat het kinderachtig is, maar als iets enorm gehypet wordt (en ja, dat schrijf je zo, dat heb ik opgezocht), dan heb ik er meestal niet zo'n zin meer in. Iedereen gek van een nieuwe James Bond-film? Dan hoef ik er dus al niet meer heen.

Een Roman Schrijven. Het stond al op mijn bucket-list voordat dat woord überhaupt bestond. Een lijst van dingen die je nog wil doen voor je doodgaat. Niet dat ik dat van plan was. Nou ja, niet op korte termijn in ieder geval, maar er komt wel een verjaardagstaart waar zoveel kaarsjes op staan, dat je denkt 'het wordt...

Wat was ik er altijd trots op in het buitenland: het land waar ik vandaan kwam. Waar iedereen welkom was, alles kon en alles mocht. Bij menig kampvuur heb ik geduldig antwoord gegeven op het ongelovige vragenvuur van de backpackers om me heen.

Ik heb een boek geschreven. Een echt boek, dat je vast kan houden, waar je doorheen kan bladeren en aan kan ruiken. Ben er wel (net 1 dag) 42 voor geworden, maar dat maakt met schrijven niet uit. Dat is fijn, dat kan ook nog als ik 72 ben. Of 80. In een strandhuis ergens heel ver weg.